LITE OM LISO...

En annan tid...

I år blir det 85 år sedan,1934 som Eskil Olsson grundade orkestern och samlade ett antal musiker omkring sig. Till största delen var det amatörer som började spela. Under första verksamhetsåret gavs inga konserter men därefter blev det många välbesökta konserter.

Eskil Olsson var orkesterns förste dirigent och blev kvar under fyra år innan han flyttade från Linköping. Till att börja med sorterade man under ABF vilket var naturligt och för att man kunde använda sig av dess administration för att bygga upp orkestern .Namnet innebar tyvärr vissa problem för att erhålla bidrag varför man beslöt att byta namn till Linköpings Orkesterförening. Sedan 1996 heter orkestern Linköpings Symfoniorkester.

Styrelsen

Linköpings SymfoniOrkester är en ideellt medlemsstyrd orkesterförening med en styrelse som bedriver en av Linköpings kommun, Staten offentligt bidragsstödd konsertverksamhet. Vi är en av Sveriges många amatörsymfoniorkestrar med kommunalt uppdrag. Vår huvudsakliga uppgift är givetvis att möta den lokala och regionala konsertpubliken.Vi vill också möjliggöra att unga musiker och dirigenter får tillfällen att skapa erfarenheter.Men även etablerade artister är våra gäster vid våra konserter. Vi vill att världens repertoar ska spelas i Linköping.

Styrelsen arbetar oförtrutet för att Linköpings egen symfoniorkester bestående av både fritidsmusiker och professionella musiker skall fortleva och utvecklas!. Vi lägger särskild tonvikt i arbetet att göra intressanta och nyskapande samarbetsarrangemang varje konsertår med ungdomar som går på olika musikutbildningar i kommunen .Vi strävar efter att göra Linköping till en mötesplats där Östergötlands musikälskare samlas kring en stimulerande repertoar och lär känna skickliga dirigenter och solister i en levande konsertmiljö.Här är vi som leder orkestern 2019-2020:


LEDAMÖTER

Pia Reyes                   ordförande
Johannes Lindholm    kassör
Christina Varenius      sekreterare
Gustav Kindeskog      notansvarig
Nils-Rune Holmberg   web-redaktör,mm
Ulrika Hagman            ledamot
Lina Carlsson             ledamot
Anne-Marie Wangin    ledamot

Ylva Aspenberg          intendent

PROGRAMRÅD

Jan Hållén               
Anna Lundberg               
Anders Rosén               Pia Reyes
Pia Reyes

Kontakta styrelsen

Har du frågor, synpunkter och goda idéer och kanske programförslag kan du enkelt och lätt få kontakt med styrelsen här via hemsidan. Skriv några rader i ett mejl så går din e-post till föreningens ordförande Pia Reyes.
Skriv namn och adressuppgifter i mejlet!
Skicka till:
pia.reyes@liso.nu


Sponsorer:Vill du stödja?Kontakta oss >   |      Biljetter:013-1900000


©Linköpings symfoniorkester   |  E-post :  info@liso.nu

Copyright © ToBeandSe 2014